top of page

Ana-Maria Rusu, art terapeut și specialist în terapia neurofeedback se alătură echipei noastre

Familia Asociația "Toți pentru bine" se mărește! Îi mulțumim d-nei Ana-Maria Rusu că ni se alătură și suntem recunoscători pentru binele pe care îl aduce. Ana-Maria a absolvit Universitatea din București și Universitatea de Medicina și Farmacie "Carol Davila". Este profesor de limba engleză, art terapeut și specialist în terapia neurofeedback. Pe Ana-Maria o puteți găsi și la https://www.facebook.com/profile.php?id=100080250678387 unde ține ateliere de creație pentru copii, din drag pentru copii și din convingerea că, lăsați să se manifeste liber într-un mediu stimulant și captivant, copiii își dezvoltă gustul estetic și imaginația, le crește stima de sine iar ei pot exprima o serie de emoții atunci când sunt implicați în activități de pictat sau lucrul manual.

Această colaborare adaugă un plus de valoare, Asociația "Toți pentru bine", ca partener în Programul "Ajutor pentru elevi", desfășurând deja, din Septembrie 2022, ateliere gratuite pentru copiii înscriși în acest program. Acestea sunt posibile datorită susținerii, prin donații și sponsorizări, a activităților cât și prin contribuția sub formă de voluntariat a facilitatorilor care țin cursuri de codare, web design, desen, grafică și engleză asistate de computer, dezvoltare emoțională, lectură, creație și meșteșug.


Art Terapia este un tratament eficient pentru persoanele care experimenteaza dificultati de dezvoltare, medicale, educationale, sociale sau mentale. Unul dintre scopurile Art Terapiei este acela de a imbunatati sau restabili functionalitatea cursantului si de a-i reda sentimentul de bunastare personala.

Neurofeedbackul constă în antrenarea directă a funcțiilor cerebrale, cu ajutorul căreia creierul învață să funcționeze mai eficient. Sistemul Neurofeedback este un instrument tehnologic care permite antrenarea capacității de auto-reglare a activității creierului fiind testat pe scară largă clinic și tehnic, aprobat ca dispozitiv medical și folosit de către psihologi și psihoterapeuți ca instrument în realizarea demersului terapeutic. În psihologia clinică, terapia Neurofeedback este folosită pentru îmbunătățirea calității vieții oamenilor, a performanțelor intelectuale și sportive, dar și pentru tratarea sau ameliorarea unor afecțiuni precum: ADHD, Atacuri de panica, Autism, Anxietate, Dependente, Depresie, Durere cronica, Fobii, Menopauza, Migrene, Hiperkinezie, Sindrom premenstrual, Stres cronic, Traume si tulburari de stres post-traumatic, Tulburari de comportament, Tulburari de personalitate, Tulburari de somn, Tulburari de alimentatie.


51 views0 comments
bottom of page